Stöd Hundstallet

Huvuduppgiften för hundstallet är att ta emot och ge vård till hundar som inte längre kan vara hos sina hundägare. Hundar kan hamna hos verksamheten av många olika anledningar. En familjehund som rymt och blivit infångad av polisen hamnar ibland i Hundstallet. Lyckligtvis brukar det inte dröja länge innan husse eller matte kan komma och hämta sin vän. Andra situationer är när ett dödsfall eller en svår sjukdom gjort det omöjligt att behålla hunden. Ytterligare ett fall är när hundägaren dömts till ett fängelsestraff och ska sitta frihetsberövad.

hundstalletTyvärr händer det också att hundar vanvårdas av sina ägare eller rentav dumpas för att ägaren inte längre vill ha dem. Även i dessa fall hamnar de ofta hos Hundstallet. Oavsett anledning är målet med organisationen att hundarna ska få ett tryggt och kärleksfullt hem så länge de stannar. Alternativet till att hamna i Hundstallet är inte sällan avlivning. Ingen hundälskare tycker om den typen av lösning, vilket gör att organisationen fyller en väldigt viktig funktion i Sverige. Att driva verksamheten kostar samtidigt en del pengar. Därför är Hundstallet beroende av gåvor.

Vilka driver Hundstallet och hur gör man för att skänka pengar?

Bakom organisationen står Svenska Hundskyddsföreningen. Den bildades redan år 1908 och har lång erfarenhet av att skydda och värna om hundar. Föreningen får inget stöd från kommuner eller svenska staten. Istället är det allmänhetens och näringslivets donationer som finansierar verksamheten. Hundstallet tar emot hundar året runt, sju dagar i veckan.

Det enklaste sättet att ge pengar till verksamheten är att använda Svenska Hundskyddsföreningens 90-konto. Att ge pengar via det kontot garanterar att de går till vården av hundar. Alla gåvor är välkomna, både stora och små. För att ge stöd är det bara att skicka en gåva till 90-kontot med kontonummer 90 05 57-0. Ett annat sätt att stödja verksamheten är att själv ställa upp som volontär. Det kan bland annat handla om att ta ut hundar på promenader, leka med hundar eller träna hundar. Besök den officiella hemsidan för att läsa mer.